Daruvarom zavladao sportski duh Turneje radosti

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u petak na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru. Glavni gradski trg bio je ispunjen brojnim osnovnoškolcima koji su u sportskom duhu, zabavi i druženju pretvorili Daruvar u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Daruvarom zavladao sportski duh Turneje radosti

Pet, 10. Svibanj 2019.


Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara, Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Snježana Sabo, predsjednica gradskog vijeća, Tihomir Djedović, predsjednik sportske zajednice Grada Daruvara  te Tomislav Gudić , direktor natjecanja Plazma Sportskih Igara mladih.

 

Zamjenica gradonačelnika, gospođa Cegledi tom je prilikom naglasila:  Grad Daruvar je grad mladih i djece te je to naša misija i vizija, a Plazma Sportske igre mladih u potpunosti se uklapaju u našu viziju funkcioniranja Grada Daruvara“.

Saborski zastupnik  za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimir Bilek je poručio: „Najbitnije u ovoj sportskoj priči je da nema selekcije, već je svoj djeci omogućeno da se natječu što je izuzetno bitno. Važno je sudjelovati i razvijati sportski duh kroz igru i druženje“.

 

Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara.  U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Grada Daruvara koja su pokazala svoja umijeća  u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjedničke ekipe u graničaru: Smajlići i Krumpir Tim plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su najbrži trkači: Anja Takač, Marko Čović, Olga Pelin i Teo Sivonjić.  

 

Uz sportska natjecanja,  sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Pripadnici PU Bjelovarsko-bilogorske županije razveselili su djecu edukacijama o sigurnosti u prometu te načinom rada interventne policije.

 

 U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku:

 “Plazma Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/plazma.sportske.igre.mladih/?ref=bookmarks

 i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/