Đurđevac ugostio veliku Turneju radosti

Veliki sportsko-edukativni dan održao se u petak diljem Đurđevca

Đurđevac ugostio veliku Turneju radosti

Sub, 13. Lipanj 2020.


Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Đurđevcu  otvorena je u subotu s početkom u 10 sati na Trgu sv. Jurja. Uz natjecanja u atletici i graničaru, Đurđevac je ugostio i regionalni HEP turnir u rukometu, županijski turnir u šahu, Hrvatska pošta Cup u tenisu te Coca- Cola Cup kvalifikacijski turnir u nogometu.

Plamen Igara zapalili su Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca, Ratimir Ljubić zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije, te Željko Lacković i Branko Hrg, saborski zastupnici. Na trgu su se razigravali atletika i graničar. Najbrži su bili Miha Vukašinović, Laura Gol, David Škurdija i Ljubica Smes koji su se plasirali na državnu završnicu u Savudriji. U napetim utakmicama graničara ekipe iz

2A i 4 D OŠ Đurđevac su osvojile put na državnu završnicu. Ostali pobjednici plasirali su se na državnu završnicu u Splitu u srpnju.

Gradski atletski stadion u Križevcima će u ponedjeljak u 12 sati u sklopu Turneje radosti ugostit najbolje atletičare koji će se boriti za plasman na državnu završnicu u Savudriji.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Događanja će biti organizirana u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju.  Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt'' Youth Sports Fair Chance''.