HEP turnir u rukometu

HEP turnir u rukometu izrazito je popularna sportska disciplina u sustavu natjecanja Plazma Sportskih igara mladih. Kvalifikacijski turniri razigravali su od siječnja do lipnja u kategoriji 2006. godište i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji, a koliko je konkurencija jaka svake godine svjedočili su iznimno jaki turniri u Gospiću, Krapini, Đurđevcu, Umagu, Zagrebu, Slavonskom Brodu i Splitu.

HEP turnir u rukometu

Pon, 12. Listopad 2020.


Mlade rukometašice i rukometaši koji su se kroz sustav kvalifikacijskih i županijskih turnira u svojim disciplinama plasirali na državnu završnicu uživali su u druženju sa svojim vršnjacima u Splitu na velikoj državnoj završnici.  Sve aktivnosti u sklopu Plazma Sportskih igara mladih su za djecu uvijek u potpunosti besplatne: od prijava, turnira, događanja, prijevoza i boravka na državnim završnicama. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Sigurnost i zdravlje djece su uvijek na prvom mjestu organizatora tako da su sva natjecanja i boravak djece bili organizirani prema preporukama HZJZ i Civilnog stožera RH. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice, a na taj način traže i svoje partnere. Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda, i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski  provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete života. Kao nacionalna kompanija,  Hrvatska elektroprivreda je od svog osnutka usmjerena podržavanju hrvatske kulture i baštine, podizanju kvalitete života u zajednici te, posebno, pružanju podrške hrvatskom sportu. S obzirom da je sport najveći promotor Hrvatske, njenih ljudi i vrijednosti u svijetu, HEP već dugi niz godina podupire brojne sportske događaje, projekte i reprezentacije, sa željom da doprinese uspješnosti i izvrsnosti hrvatskih sportaša, ali i potakne što više hrvatskih građana na bavljenje sportskim aktivnostima. HEP vjeruje u tezu da sport osim zdravog tijela razvija zdrav duh te da su sportaši svojim primjerom i rezultatima s pravom uzor mladim generacijama. Zbog toga Hrvatska elektroprivreda aktivno promovira sportski duh te se ponosi sve većim brojem vlastitih zaposlenika koji se rekreativno bave sportom te na natjecanjima ostvaruju zapažene rezultate. Zapažene rezultate ostvarile su i ekipe na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih. U muškoj kategoriji slavila je ekipa Tvrda stina iz Šibenika pobjedom u finalu nad Ličanima iz Gospića.

Iznimno napeto bilo je kod djevojaka a Podravske zvijeri iz Koprivnice odnijele su zlato dok je srebro osvojila ekipa ŽRK Biograd, a broncu ŽRK Winersice iz Siska. Državni prvaci plasirali su se na veliku međunarodnu završnicu u Sarajevu gdje će braniti boje Hrvatske u konkurenciji s vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Srbije.