HPB odbojka na pijesku ima nove državne prvake

Napeti odbojkaški dvoboji igrali su se na prekrasnim terenima u Podstrani

HPB odbojka na pijesku ima nove državne prvake

Sri, 07. Kolovoz 2019.


Split je i dalje središte amaterskog sporta Hrvatske. Mladi sportaši iz cijele Hrvatske proveli su 3 dana u Splitu uživajući u moru, druženju i natjecanjima državne završnice u HPB odbojci na pijesku.  

Napeto je bilo na terenima u Podstrani gdje se igrao HPB turnir u pijesku. Poredak u muškoj konkurenciji za 2004. godište iznjedrio je prvake iz ekipe Zadar, srebro za ekipu Pacijenti (Zagreb), te broncu za Mursu (Osijek). U ženskoj kategoriji slavio je OK Split, ispred ekipe Škvorc&Hranilović (Čakovec) i AOK Osijek.Prve dvije ekipe u svakoj kategroji ostvarili su plasman na međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih koje će se održati 16.-22.8 u Splitu. Nakon turnira ekipe su zasluženo pronašle osvježenje u moru na plaži u Podstrani. 

Slike možete pogledati OVDJE

Zadnja smjena državne završnice održava se od 8.8. do 10.8.2019. kada su na redu natjecanja u odbojci i stolnom tenisu.

Detaljan raspored odigravanja turnira možete pronaći na linku: https://www.igremladih.hr/bs/novosti/raspored-drzavne-zavrsnice-u-splitu

 

Pobjede na državnim završnicama omogućuju plasman na međunarodnu završnicu u Splitu od 16. do 21. kolovoza.

Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvore Split u središte sporta cijele regije. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21.8. na splitskoj Rivi s početkom u 20 sati. Zabavno- glazbeni spektakl uključivat će veliki koncert na kojem će nastupiti Frajle i Mia Dimšić.