Hrvatska ima prvake Hrvatske u atletici i graničaru za 2008. godište

U Savudriji se 18.- 25. lipnja održava državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru.

Hrvatska ima prvake Hrvatske u atletici  i graničaru za 2008. godište

Pet, 21. Lipanj 2019.


U prekrasnom okruženja kampa Veli Jože, zagrebačkog Holdinga u Savudriji, u tijeku je državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici, graničaru i Hrvatska pošta Cup u tenisu. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provode po 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici za djevojčice i dječake i graničara za 2008. godište i mlađi. Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja u četvrtak, 20. lipnja.

Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.

Raspored atletike donio nam je pobjednike iz svih regija:

 

Djevojčice 2010.:

1.       Helena Puce (Vinkovci)

2.       Helena Novak (Prelog)

3.       Bruna Horvatek (Zagreb)

 

Dječaci 2010.:

1.       Luka Čonkaš (Prelog)

2.       Sven Patafta (Varaždin)

3.       Petar Kuzmić (Križevci)

 

Djevojčice 2008.:

1.       Nevia Fotak (Čakovec)

2.       Luna Mandić (Zadar)

3.       Petra Karaman  (Zagreb)

 

Dječaci 2008.

1.       Dorian Čavlek (Prelog)

2.       Viktor Mađarić (Varaždin)

3.       Marko Zvonar (Sv. Ivan Žabno)

 

 

Nakon turnira u atletici na redu su bili natjecatelji u graničaru za 2008. Godište. Prvaci Hrvatske su ekipa Super 9 iz Koprivnice koji putuju na međunarodnu završnicu u Splitu. Medalje su osvojili i ekipe: Vatreni iz Križevaca i ekipa Prva iz Bjelovara.

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupit će više od 700 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i sve animacije. U zabavnom programu nastupila je plesna atrakcija skupina Atomi. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.