Mali Koprivničanci putuju u Savudriju

Koprivničanke i Koprivničani pokazali su što su sportski duh, borbenost i odlično navijanje

Mali Koprivničanci putuju u Savudriju

Sri, 10. Travanj 2019.


Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili gospodin Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Tihana Butorac i Tomislav Gudić predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Plamen su donijeli mladi koprivničanski sportaši s Anom Turk, rukometašicom RK Podravka. Gospodin Jakšić je tom prilikom istaknuo: '' Sretni smo što jSportske igre mladih svake godine pohode naš grad. Propagiranje sporta i sportskog načina života su izuzetno važne, ponajviše za naše namlađe sugrađane''.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Koprivnice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru: Super 9 i Radići za 10 plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji.  Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su: Lana Grudić, Lovro Pavičić, Dora Lovrinović i Lukas Petrić. Medalje najboljima dodijelio je prvi hrvatski Olimpijac, proslavljeni trkač Branko Zorko.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. U Coca- Cola Cup corneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske izbor za najboljeg sportaša Hrvatske,  HPB je zabavljao navijače s Hrvatkom i Crnom Luce, a u korneru Hrvatska pošte dijelili su se baloni.

Slike možete pogledati OVDJE i na Facebook stranici Plazma Sportskih igara mladih.