Mali vinkovački sportaši plasirali se na državnu završnicu

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih gostovala je u utorak u Vinkovcima. Dvorana Osnovne škole Ivan Goran Kovačić okupila je osnovnoškolce koji su se borili za plasman na državnu završnicu

Mali vinkovački sportaši plasirali se na državnu završnicu

Uto, 14. Svibanj 2019.


Svečani program započeo je nastupom članica Cheerleadersica Ma&Ko i vinkovačkih mažoretkinja.  Plamen Turneje radosti u pratnji malih sportaša donio je Dominik Greifenstein , član Taekwondo kluba Sajnami. Turneja radosti otvorena je paljenjem plamena Igara koji su zapalili Gabrijel Šokičić , zamjenik gradonačelnika  i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih. Gospodin Šokičić je tom prilikom istaknuo: ''Grad Vinkovci podržavaju sve programe i aktivnosti usmjerene prema edukaciji djece o važnosti sporta. Svjedoci smo da djeca i mladi sve više vremena provode pred televizorima i ekranima i ovo je odličan način da ih usmjerimo prema drugim vrijednostima''.  

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Vinkovaca koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru AGMA Drugaši i AGMA Četvrtaši plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Helena Puce, Fran Grgljanić, Anamarija Hob i Marko Gradečak. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici policijske uprave Vukovarsko-srijemske iz Policijske postaje Vinkovci  su spremno pokazali čime se sve bave i educirali o ponašanju u prometu. Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije prezentirali su Nacionalni program ''Živjeti zdravo''. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru Hrvatko i Crna Luce navijali su za male sportaše, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.