Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan u Daruvaru

U sklopu organizacije i podrške HOO i hrvatskom sportu općenito, Sportska zajednica Grada Daruvara i ove godine organizirala je obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana.

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan u Daruvaru

Uto, 11. Rujan 2018.


Na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru, u ponedjeljak 10. rujna s početkom u 17.00 sati, održano je obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana.

Svi članovi SZG Daruvara predstavili su svoje sportske udruge, a kao poseban gost manifestacije Plazma Sportske igre mladih na svom štandu predstavile su svoje ovogodišnje aktivnosti i najavile novu sezonu.

Na našem štandu posjetio nas je i gradonačelnik Daruvara, gospodin Damir Lneniček i kao mnogobrojni Daruvarčani nije propustio priliku fotografirati se s našom maskotom.

 

Viktor je bio glavni hit na trgu, a spremno se okušao i u svim sportovima koje su prezentirale sportske udruge. Sportska atmosfera u Daruvaru je kao i uvijek bila odlična, a mnogobrojni mali sportaši već su se ispitivali za prijave za slijedeću godinu jer svi bi u Savudriju i Split! :)

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.