Petrinja domaćin prvog Coca- Cola Cup 2021. turnira u Hrvatskoj

Prvi kvalifikacijski turnir Coca- Cola Cupa u novoj sezoni održat će se u petak 19.3. na terenima NK Mladost s početkom u 17 sati.

Petrinja domaćin prvog Coca- Cola Cup 2021. turnira u Hrvatskoj

Čet, 18. Ožujak 2021.


Program otvaranja podržat će i predstavnici Grada Petrinje te proslavljeni umirovljeni hrvatski nogometaš Branko Strupar i sportski dužnosnici.

Osim borbe za plasman na županijsko finale i ultimativni cilj- plasman na državnu završnicu u Splitu, mali nogometaši imat će priliku osvojiti dresove nogometnog kluba Genk, donacija kluba u kojem je Branko Strupar proveo najbolje igračke dane.

Velika karavana nogometnih turnira Coca- Cola Cupa nastavit će se turnirima diljem Hrvatske, a Sisačko-moslavačka županija će slijedeći turnir ugostiti 23.3. u Pitomači.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravat će se od ožujka do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.500 ekipa.

Prijavi se i ''Budi dio igre''
Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu na: http://prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijavit i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za 2 dobne kategorije: U-15 (2006. godište i mlađi) i U-18 (2003. godište i mlađi). Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).
Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za vašu županiju i grad možete pronaći na: http://igremladih.hr/bs/coca-cola-cup-raspored

Već drugu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih svjetskih amaterskih sportskih manifestacija koja ovih dana započinje svoju sezonu. Sva događanja će biti organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju, te korištenje maski uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.