Poznati putnici na međunarodnu završnicu u Hrvatska pošta Cup u tenisu, atletici i graničaru

U Savudriji se 18.- 25. lipnja održala državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici, graničaru i Hrvatska pošta Cup u tenisu

Poznati putnici na međunarodnu završnicu u Hrvatska pošta Cup u tenisu, atletici i graničaru

Uto, 25. Lipanj 2019.


U prekrasnom okruženju kampa Veli Jože, Zagrebačkog Holdinga u Savudriji, mali sportaši amateri sudjelovali su na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u atletici, graničaru i Hrvatska pošta Cup u tenisu. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu proveli su po 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici i graničaru, a nakon toga je uslijedio Hrvatska pošta Cup u tenisu. Teniski tereni Stella Maris u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja.

Rezultati Hrvatska pošta Cup u tenisu:

Djevojke 2009. godište

1.       Nika Maravić (Rijeka)

2.       Zita Husnjak (Koprivnica)

3.       Iris Božičević (Ogulin)

Dječaci 2009. godište:

1.       Ivano Alić (Ogulin)

2.       Luka Trumbić (Split)

3.       Stipe Trumbić (Split)

Djevojčice 2008. godište:

1.       Lena Asanović ( Klis)

2.       Leona Špirić Juraj ( Samobor)

3.       Marina Jelaska (Split)

Dječaci 2008. godište

1.       Deni Brozović (Ogulin)

2.       Rian Bregović (Varaždin)

3.       Lucian Lacković (Daruvar)

 

Pobjede i neka finala na državnoj završnici osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza na kojoj sudjeluju i djeca iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Put u Split u graničaru osigurale su ekipe Lipe iz Siska i Super 9 iz Koprivnice, dok su u tenisu finalisti Liv Šumak, Lea Radošević iz Dugopolja, Vilim Karačić iz Zagreba i Roko Asanović iz Klisa. Atletika je dobila 12 putnika za Split:

Djevojčice 2010.:

1.       Helena Puce (Vinkovci)

2.       Helena Novak (Prelog)

3.       Bruna Horvatek (Zagreb)

 

Dječaci 2010.:

1.       Luka Čonkaš (Prelog)

2.       Sven Patafta (Varaždin)

3.       Petar Kuzmić (Križevci)

 

Djevojčice 2008.:

1.       Nevia Fotak (Čakovec)

2.       Luna Mandić (Zadar)

3.       Petra Karaman  (Zagreb)

 

Dječaci 2008.

1.       Dorian Čavlek (Prelog)

2.       Viktor Mađarić (Varaždin)

3.       Marko Zvonar (Sv. Ivan Žabno)

 

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupila je više od 700 natjecatelja koji su imali osiguran besplatni put, smještaj i sve animacije.

''Plazma Sportske igre mladih već 23. godine okupljaju školarce iz cijele Hrvatske i regije kroz sport, druženje i edukaciju. Ponosni smo što smo najveća sportska amaterska manifestacija u Europi, a zahvaljujući partnerima i sponzorima omogućavamo da su svi sadržaji za djecu besplatni. Mnogim natjecateljima ovo je jedina prilika da dožive more, natjecanja i druženja s vršnjacima i to je i njima i  nama je najveća nagrada''- izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Osim natjecanja, djeci su na raspolaganju bile različite zanimacije i večernji party dobrodošlice, te nastupi plesne atrakcije Atomi.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.