Prekrasna navijačka atmosfera na Turneji radosti u Virovitici

U nastavku sezone Virovitica je po prvi puta ugostila Turneju radosti

Prekrasna navijačka atmosfera na Turneji radosti u Virovitici

Uto, 16. Lipanj 2020.


Veliko sportsko-edukativno događanje održalo se  u utorak, s početkom u 10 sati na gradskoj šetnici ispred gimnazije Petra Preradovića. Uz napeta natjecanja u atletici i graničaru, Katolička osnovna škola ugostila je turnir u šahu. Učenici iz cijele županije natjecali su za plasman na državnu završnicu u Savudriji.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.  Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske.

Plasman na državnu završnicu u graničaru osvojile su ekipe: Lelići i Brlići 4A. U napetom turniru u atletici zlatna odličja osvojili su :Lovro Zdjelar, Leona Pavić, Ivan Špoljar i Jana Uzel.

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt'' Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura. Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.