Rijeka domaćin Svečanog otvorenja Plazma Sportskih igara mladih

Grad Rijeka, europski grad sporta 2022. dobio je čast biti domaćin otvorenja 26. Igara

Rijeka domaćin Svečanog otvorenja Plazma Sportskih igara mladih

Uto, 19. Travanj 2022.


Program Svečanog otvorenja predstavljen je danas na Korzu prigodnim programom koji je vodio Frano Ridjan, koji će ujedno biti i voditelj otvorenja.

Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zdravko Marić, predsjednik organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih, Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza i Valter Matošević, proslavljeni hrvatski rukometaš predstavili su bogat program koji očekuje građane Rijeke i njihove goste.

Svečana ceremonija otvorenja održat će se 29. travnja na Korzu s početkom u 11 sati uz izravan televizijski prijenos na N1 i SK televizijama.

Na Korzu će se okupiti više od 2 tisuće djece i mladih koja će u sklopu ceremonije sudjelovati u sportskim natjecanjima i animacijama.

Baklju Plazma Sportskih igara mladih koja je danas stigla u Rijeku  domaćinima su predali mladi riječki sportaši predvođeni Krešimirom Čač, proslavljenim plivačem i sudionikom Olimpijskih igara.

„Plazma Sportske igre mladih su jedan vrlo kvalitetan projekt prvenstveno zato jer potiču djecu na bavljenje sportom, a to je ono što i mi u Rijeci promoviramo već dugi niz godina, posebno u ovoj godini kada nosimo titulu Europskog grada sporta.  Ovo je samo jedna od brojnih sportskih aktivnosti koje nas u Rijeci očekuju ove godine kad nosimo tu titulu i drago mi je što će se otvorenje ovogodišnjeg 26. izdanja Plazma Sportskih igara mladih održati upravo na našem riječkom Korzu’’ istaknuo je gradonačelnik Filipović.

Visoke uzvanike predvodit će predstavnici INA d.d.- sponzora otvorenja te kompanije Bambi a.d. kao i mnogobrojni visoki uzvanici iz političkog, gospodarskog i sportskog života Hrvatske i Europe. Sami čin otvorenja na rasporedu je oko 12 sati kada će Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, zajedno s visokim gostima i predstavnicima INA, sponzora otvorenja, po 26. put upaliti plamen Igara.

‘’Cilj Plazma Sportskih igara mladih je približiti djeci sport i sportski način života, ali i vršiti utjecaj na roditelje da djecu potiču na kretanje i socializaciju. Jako smo sretni što ćemo 29. travnja na Korzu prirediti pravi sportski spektakl, jer su Svečano otvaranje u Rijeci i Zatvaranje Igara u Splitu kruna naše sezone’’ izjavio je Zdravko Marić.

Plazma Sportske igre mladih diče se mnogobrojnim ambasadorima, svjetski poznati sportašima koji sudjeluju u radu Igara. Ukoliko neće biti u mogućnosti pridužiti se druženju s najmlađima u Rijeci, poslat će pozdravne poruke putem videolinka.

Za zabavni dio programa i vatrenu atmosferu na Korzu pobrinut će se Indira koja će održati mini koncert.

U sklopu Telemach Dana sporta održat će se natjecanja u graničaru i atletici za djecu osnovnoškolske dobi od 1.-4. razreda.

‘’ Riječki sportski savez partner je Plazma Sportskih igara mladih u sportskom dijelu aktivnosti za Grad Rijeku. Zahvaljujući ovoj suradnji djeca s područja Rijeke imat će priliku sudjelovati na Državnoj završnici Igara u srpnju u Splitu’’ istaknula je gospođa Dorotea Pešić Bukovac.

U sklopu velike edukativne kampanje ‘’Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet’’ djeca i mladi educirat će se o važnosti recikliranja i zaštite okoliša. Od ove godine u suradnji s Coca-Colom održane su i 22 edukacije u sklopu kampanje u svim županijama Hrvatske.