Rugvica i Turneja radosti pokazali što je sportski duh

Nakon sjajnog Coca- Cola Cup turnira u nogometu, mali Rugvičani oduševili su i u drugim sportskim disciplinama

Rugvica i Turneja radosti pokazali što je sportski duh

Pet, 05. Travanj 2019.


Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su upalili g. Mato Čičak, načelnik općine Rugvica,  g. Robert Munđer, ravnatelj OŠ Rugvica te Tomislav Gudić i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Baklju su do cilja donijeli rugvičanski sportaši predvođeni Ivanom Hladnik u pratnji Viktora, maskote Igara. Gospodin Čičak istaknuo je važnost sportskih aktivnosti primarno za djecu i mlade: ''Općina Rugvica puno ulaže u sport i sportske programe za mlade, svjesni smo koliko je sport važan, a podršku imamo i od našeg ravnatelja g. Munđera koji je isto bivši sportaš''.

 

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja općine Rugvica koja su se natjecala u napetim turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. U graničaru na državnu završnicu su se plasirale ekipe Loptice i Opaki C.

Mladi trkači: Tea Knežević, Lucija Horvat, Luka Marić i Valentino Pavlović osvojili su zlatne medalje u turniru u atletici.

Pobjednici su se plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici državnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.  Osim sportskog dijela natjecanja djecu i građane dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čekala je  okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB  i Hrvatska pošta korneri.

Slike iz Rugvice možete pogledati OVDJE