Senzacionalan Telemach Dan sporta u Velikoj Gorici

Senzacionalan Telemach Dan sporta u Velikoj Gorici

Sri, 13. Travanj 2022.


Park dr. Franje Tuđmana je u srijedu ugostio edukativno-sportski Telemach Dan sporta. 

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta  započeo je u 10 sati svečanim paljenjem plamena koji su donijeli mladi sportaši iz Velike Gorice predvođeni Damirom Martin, osvajačem olimpijske medalje u veslanju.

Za najmlađe sugrađane zdušno su navijali  Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih. Sportsko- edukativni dan okupio je više od tisuću osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

‘’Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši’’ – istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Vatreni 2a Gradići a u 2011. i mlađi Kvaternik (ŠŠD- Tur 4) dok su najbrži trkači: Ana Trčak, Lukas Vrban, Grga Cerjak i Kate Bušić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 25 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

‘’Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha’’ istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.