Sisačko-moslavačka županija oborila rekorde posjećenosti Telemach Dana sporta

Telemach Dan sporta održan je u Popovači, Sisku i Glini

Sisačko-moslavačka županija oborila rekorde posjećenosti Telemach Dana sporta

Uto, 12. Travanj 2022.


Sisačko- moslavačka županija ovih je dana bila domaćin Telemach Dana sporta. Nakon velikog sportskog spektakla u Popovači u petak, Sisak je ponedjeljak i Glina u utorak ugostili najveću amatersku sportsku manifestaciju u Europi. Nakon svih nedaća koje su posebno zadesile ovu županiju, djeca i mladi imali su mogućnost provesti bezbrižan dan u druženju na sportskim terenima.

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta u Sisku započeo je svečanim paljenjem plamena koji su donijeli mladi sportaši iz Siska predvođeni Svenom Šarčević, seniorskim odbojkaškim reprezentativcem Hrvatske.

Za najmlađe sugrađane zdušno su navijali Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska, Marko Krička, zamjenik gradonačelnice i predstavnici Zajednice sportova grada Siska.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 700 osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Edukaciju o važnosti pravilnog ponašanja u prometu održali su predstavnici policijske uprave Sisačko-moslavačke. Ministarsvo unutarnjih poslova dugogodišnji je partner Plazma Sportskih igara mladih u zajedničkim programima edukacije djece i mladih.

Od ove godine u suradnji s Coca-Colom održane su i 22 edukacije u sklopu kampanje ‘’ Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet’’ u svim županijama Hrvatske.

‘’Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši’’ – istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Crna anakonda u 2011. i mlađi Viktorovac 1 dok su najbrži trkači: Nikol Čačić, Din Hafizović, Roza  Jelčić i Adam Horvat koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.