Sisčani pokazali zašto je njihov grad Europski grad sporta

Turneja radosti u Sisku održala se u dvorani prepunoj dvorani Brezovica u kojoj su mali Siščani pokazali svoj sportski duh

Sisčani pokazali zašto je njihov grad Europski grad sporta

Uto, 07. Svibanj 2019.


Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Marko Krička, zamjenik gradonačelnice, Karolina Čutuk, predsjednica Školskog sportskog saveza grada Siska i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih. Gospodin Krička je tom prilikom istaknuo: ''Sisak već dugo godina podržava Plazma Sportske Igre mladih, a ove godine dočekali smo domaćinstvo Igara i kao Europski grad sporta. Vidimo se u slijedeće godine u Sisku''.  

Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Siska koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Lipe i Viktorovac 1 plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Dora Dejanović, Natko Bartolović, Nika Strmeć i Dino Delkić. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici PU Sisačko-moslavačke, HGSS-a, Crvenog križa i Zavoda za javno zdravstvo grada Siska pokazali su djeci važnost svojih zanimanja i otkrili im mnoge zanimljivosti i edukativne aktivacije. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.