Turneja radosti je u punom jeku, ovaj tjedan posjetili smo čak šest gradova od Zadra od Slavonskog Broda

Ovaj tjedan naša Turneja bila je stalno na putu, a odlična atmosfera pratila nas je po cijeloj Hrvatskoj od Slavonskog Broda pa sve do Zadra

Turneja radosti je u punom jeku, ovaj tjedan posjetili smo čak šest gradova od Zadra od Slavonskog Broda

Ned, 29. Travanj 2018.


Ovaj tjedan Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih posjetila je čak 6 gradova, natjecali smo se, zabavljali i educirali u Topuskom, Križevcima, Koprivnici, Slavonskom Brodu, Đurđevcu i Zadru. S nama su uvijek bili i naši partneri iz Ministarstva unutarnjih poslova koji su nas učili prevenciji, ponašanju u prometu, malim tajnama forenzike i svih drugih područja njihovih zanimanja. HGSS-ovci su sa svojom opremom bili hit u svakom gradu kao i vatrogasci koji su u Koprivnici čak imali i kran kojim su omogućili da osnovnoškolci svoj grad vide iz malo drukčije perspektive.

Ugostili su nas gradonačelnici, župani, načelnici općina i svi su redom bili složni da je Turneja radosti i Plazma Sportske igre mladih odličan način edukacije djece i mladih i propagiranja zdravih stilova života. Za svesrdnu podršku zahvalili smo im se prigodnim plaketama i dogovorili da se svakako vidimo i slijedeće godine.

Svi su se redom došli primarno zabaviti, a natjecanja su bila puna fair playa i timskog duha. Čestitamo svim pobjednicima koji su se plasirali na državnu završnicu u Savudriji.

Topusko

Osnovnoškolci preplavili su Topusko na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih. Program je započeo u 11.00 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Ivica Kuzmić, načelnik općine i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih. Veliko događanje nisu propustili ni Jelena Roknić, zamjenica načelnika, Goran Likarević, zamjenik direktorice Terme Topusko, Jana Markulin, ravnateljica OŠ Topusko i Željka Gandek, ravnateljica srednje škole Topusko. U utrkama na 60 m za dječake i djevojčice pobijedili su: Dario Federbar, Marko Miljanović, Ana Putrić i Magdalena Šalković. Najbolji u graničaru ove godine su bile ekipe: Nepobjedivi Petrinjci i Sokolovi. 

FOTOGALERIJA TOPUSKO

 

Križevci

Križevci su nas ugostili na dan Grada, tako da smo cijeli dan bili zajednički aktivni u bogatom sportsko-zabavnom prgramu. Od 10 sati na igralištu Latino dečki su se natjecali za plasman na županijsko natjecanje u Coca-Cola Cupu 2018., a od 15.30 sati na red su došli osnovnoškolci na Strossmayerovom trgu. sve okupljene pozdravili su Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Branko Hrg, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Veliko događanje nisu propustili ni Željko Lacković, saborski zastupnik i Josip Šikić, predsjednik zajednice športskih udruga Grada. Pobjednici u trčanju su: Silvio Kučina, Ivona Markek, Iva Katalenac i Peta Krešimir Balen, a u graničaru su slavile ekipe Mali Nazorovci i Vatreni.

FOTOGALERIJA KRIŽEVCI

 
Koprivnica
 
Program je započeo u 10.00 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća i izaslanik gradonačelnika i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Veliko događanje nisu propustili ni župan Darko Koren, Ratimir Ljubić, zamjenik župana, i pročelnici Grada i županije. U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Jakov Jurić, Luka Novak, Leda Igrić i Lana Gašparić.Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Špek i Katastrofa.

FOTOGALERIJA KOPRIVNICA

 

Slavonski Brod
 
Osnovnoškolci preplavili su Slavonski Brod na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih. Program je započeo u 11.00 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Mirko Duspara, gradonačelnik i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Veliko događanje nisu propustili ni Sandra Veber iz ravnateljstva policije i Hrvoje Andrić zamjenik gradonačelnika. U zabavnom dijelu programa nastupile su plesačice iz akrobatskog rock and roll kluba Astra, a svoju sportsku pokaznu vježbu izveli su sportaši iz Taekwondo kluba Alfa i kickboxing kluba Omega. U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači. U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Ante Matuško, Dora Brezić, Toni Prusina i Lorena Šeremet.Turnir u graničaru donio je dvije pobjedničke ekipe: Martini Lavovi i Čupavci.

FOTOGALERIJA SLAVONSKI BROD

 

Zadar
 
Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih po prvi puta se održala u Zadru. Program se odvijao na terenima ŠC Višnjik, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Luka Peranić iz upravnog odjela za kulturu i šport Grada i Denis Karlović, direktor Športskog centra Višnjik. Veliko događanje nisu propustili ni Ivan Mijolović, pročelnik Grada za financije te košarkaši KK Zadar, Jure Planinić i Ive Ivanov. Trčali smo kao i uvijek u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice, a pobijedili su: Karlo Lucić, Melani Pavlović, Ivano Škara i Maja Ana Dalić. Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Bokanjac i Vatreni.

FOTOGALERIJA ZADAR

 

Đurđevac

Gospodin Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih je gradonačelniku Hrvoju Janči uručio plaketu kao zahvalu za svu podršku i domaćinstvo. Zajedničkim paljenjem plamena koji je s malim sportašima donijela mlada šahistica Ema Bevanda otvorena je Turneja u Đurđevcu. U utrci na 60 metara za 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Fran Kucel, David Škurdija, Nika Kopričanec i Ljubica Smes. U turniru u graničaru dobili smo  dvije pobjedničke ekipe: 2D i 4B Lavovi.

U osnovnoj školi Grgura Karlovčana odvijao se županijski turnir u šahu Koprivničko- križevače županije. Nakon uzbudljivih kvalifikacijskih turnira na kojima je sudjelovalo više od 170 učenika iz cijele županije borili su se za plasman na državnu završnicu. Turnir u šahu igrao se u dvije kategorije, do 11 godina na kojem su pobijedili Helena Domislović iz SV. Ivana Žabno i Jan Horčička iz Koprivnice, dok su u kategoriji do 15 godina pobjedu odnijeli Ema Bevanda i Luka Tomrlin iz Đurđevca.

FOTOGALERIJA ĐURĐEVAC