Turneja radosti za kraj stiže u Osijek, Vinkovce i Prelog

Velika Turneja radosti je do sad u 16 gradova diljem Hrvatske donijela sportski duh, zabavu i najbolju navijačku atmosferu

Turneja radosti za kraj stiže u Osijek, Vinkovce i Prelog

Pet, 10. Svibanj 2019.


Velika Turneja radosti bliži se svome kraju. Pretvorili smo gradove Hrvatske u centre amaterskog sporta i pronijeli duh Igara među osnovnoškolcima koji su unijeli nevjerojatnu energiju zajedništva i natjecanja u sportskom duhu fair playa. Veselimo se povratku u Slavoniju, 13.svibnja u Osijeku i 14. svibnja u Vinkovcima, jer mali sportaši uvijek dokažu svoj sportski entuzijazam.

Program u dvorani Gradski vrt u Osijeku započet će u 10 sati zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Osijeka i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će  djeca iz osnovnih škola s područja Osijeka koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Turneja u Vinkovcima okupirat će od 11 sati sportsku dvoraui Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića mali sportaše koji se žele okušati u sportskim disciplinama graničara i atletike.

Pobjednici iz gradova će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Veliko završno sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Prelogu održat će se 17. svibnja s početkom u 15 sati u sportskom centru Mladost. Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će  djeca iz osnovnih škola s područja Ivanić-Grada koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Na nogometnim terenima, najbolji malonogometaši međimurske županije borit će se za plasman na državnu završnicu koja će se održati krajem srpnja u Splitu.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri.

Sportsko- zabavni dan završit će velikim koncertom Miroslava Škore s početkom u 20.00 sati, darom Grada Preloga i Plazma Sportskih igara mladih svim građanima i gostima Preloga.