U Splitu odigrana spektakularna finala Coca-Cola Cupa

Igralište FESB-a u Splitu bilo je domaćin 3 napeta nogometna finala uz izravan prijenos na SK televiziji

U Splitu odigrana spektakularna finala Coca-Cola Cupa

Ned, 19. Srpanj 2020.


Najbolje malonogometašice i malonogometaši okupili su se u Splitu na velikoj državnoj završnici Coca-Cola Cupa koja se odigravala na nogometni terenima diljem Splita.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a ove godine okupio je više od 3.500 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu. U skladu s trenutnom situacijom državna završnica održava pod svim epidemijološkim mjerama u skladu s preporukama HZJZ i Civilnog stožera RH.  Prvi put odigran je i Coca-Cola Cup za žene u kategoriji 2005. i mlađe, te dvije muške kategorije (2002. i mlađi) i (2005. i mlađi). Velika finala u svim kategorijama prenosila je Sport klub televizija.

Prvo finale dana odmah je pokazalo sjajnu konkurenciju u godištu 2002. i mlađi.  Ekipa ''Hladan tuš'' iz Slavonskog Broda šokirala je Bjelovarčane iz ekipe ‘’OPG Franjić’’ sa 4:1 i slavila u odličnoj utakmici sa puno efektnih golova.

Najbolji vratar turnira je Stjepan Zeba (''Hladan tuš'', Slavonski Brod), najbolji strijelac turnira je Kristijan Kurpes (MNK Good Times, Jastrebarsko), dok je najbolji igrač turnira Domagoj Đurković (''Hladan tuš'', Slavonski Brod).

U kategoriji žena 2005. i mlađe treće mjesto osvojila je ekipa ŽNK ''Lideri'' iz Zagreba, dok su u velikom finalu igrale dvije ekipe iz Čakovca, Nogometna škola ''Međimurje'' i ''Međimurske lepe puce''. U napetom finalu pobijedila je ekipa ''Međimurske lepe puce'' sa 2:1.Najbolji vratar turnira je Barbara Kelava (Nogometna škola ''Međimurje'' ), najbolji strijelac  je Helena Damjanović iz Nogometne škole ''Međimurje'', dok je najbolja igračica turnira Ema Čurin iz ekipe ''Međimurske lepe puce''.

 

U finalu turnira u kategoriji 2005. i mlađi momčad MNK Koprno (Šibenik) pobijedila je momčad MNK Good Times (Jastrebarsko) sa 5:3 i osvojila turnir. Najbolji vratar turnira je Niko Mrčela (MNK Koprno, Šibenik), najbolji strijelac je Viktor Damjanić (MNK Koprno, Šibenik), dok je najbolji igrač Ivan Mučić (MNK Koprno, Šibenik).

Plazma Sportske igre mladih od ove godine u suradnji s UEFA započele su veliku kampanju promicanja ženskog nogometa i organizaciju Coca- Cola Cup turnira u ženskoj kategoriji. Djevojke su cijelu godinu razigravale kvalifikacijske turnire u cijeloj Hrvatskoj, a najbolje su 3 dana uživale na moru.

Sve ekipe bodrili su Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Bruno Jelić , Voditelj javnih i regulatornih poslova Coca-Cola HBC Adria, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom za Hrvatsku Coca-Cola HBC Hrvatska, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa , Središnji državni ured za šport, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih koji su najboljima dodijelili medalje i pehare.

‘’Coca-Cola Cup je očekivano najmasovniji sport u sklopu Plazma Sportskih igara mladih i jako smo ponosni što smo od ove godine u suradnji s UEFA pokrenuli i kategoriju ženskog nogometa. Inkluzija te promicanje jednakosti i sportskih vrijednosti su važne odrednice Igara koje će uz cijelu situaciju ove godine opet imati rekordni broj sudionika’’.

Split je u od 16. srpnja  domaćin velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u 7 sportskih disciplina: Coca-Cola Cupu, šahu, malom nogometu za 2009 godište, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Kinder turniru u rukometu i odbojci.