U Splitu počinje veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih

Split od ponedjeljka ponovno postaje središte amaterskog sporta Europe. Veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih u 10 sportskih disciplina održava se se 16.8.- 22.8. na sportskim terenima diljem Splita.

U Splitu počinje veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih

Ned, 18. Kolovoz 2019.


Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvorit će Split u središte sporta cijele regije. Jedinstvena je to prilika za sve školarce da provedu nezaboravne dane na moru uz osiguran smještaj, prijevoz do Splita i transfer do natjecanja, sve uz nadzor organizatora.

Djeca i mladi iz regije druže se sa svojim vršnjacima na moru i uz sve godine održavanja na sportskim terenima nije zabilježen niti najmanji incident. Mnogobrojne poznate osobe i vrhunski sportaši sudjelovali su u mladosti na Plazma Sportskim igrama mladih, a među mnogobrojnim ambasadorima su Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Edin Džeko, Luka Modrić. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21.8. na splitskoj Rivi s početkom u 20 sati.

Sve sudionike međunarodnog finala, Splićane i njihove goste očekuje spektakularan završetak 23. sezone Plazma Sportskih igara mladih. Program će započeti nastupima Mie Dimšić, Marka Tolje i Frajli, nakon čega će uslijediti svečana ceremonija zatvaranja, uz izravan prijenos na N1 televiziji od 20.45. sati. Mnogobrojni sportaši te pripadnici gospodarskog i političkog života regije družit će se s natjecateljima na Rivi.

U sklopu ceremonije pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova RH predstavit će veliku zajedničku akciju ''Budi navijač, a ne razbijač'', a igre će službeno zatvoriti Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH. Veliki vatromet označit će nastavak programa i koncert Frajli.

 

 

Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama: Plazma Sportske igre mladih i instagramu: igremladih_hr: 

 

.