Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Topuskom

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u Top Termama Topusko s početkom u 10 sati.

Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Topuskom

Čet, 04. Travanj 2019.


Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su upalili g. Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, g. Ivica Kuzmić, načelnik općine Topusko, g. Domagoj Mosler, direktor Top Termi Topusko i Tomislav Gudić iz Plazma Sportskih igara mladih. Baklju su do cilja donijeli najmlađi topuščanski sportaši s Viktorom, maskotom Igara.

Gospodin Žinić istaknuo je važnost sportskih aktivnosti primarno za djecu i mlade:

„Sportske igre mladih su odlična ideja i upravo ono što je potrebno mladima da u njih usadimo taj sportski duh i da se mladi aktiviraju i što više uključe u sportske aktivnosti. Današnje vrijeme koje je opterećeno raznim porocima, Sportske igre su primjer druženja za sve mlade."

Gospodin Kuzmić navijao je za svoje male sugrađane i poručio:

„Općina Topusko će i dalje poduprijeti ovu hvale vrijednu inicijativu Plazma Sportskih igara mladih jer želimo pokazati svima da ovo mjesto ima perspektivu, da je ovo mjesto mladosti i budućnosti što je rijetko u ovim krajevima“.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja općine Topusko koja su se natjecala u napetim turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. U graničaru na državnu završnicu plasirale su se ekipe: Barca i Licitari. Mladi trkači: Luce Šalković, Antonela Medved, Karlo Maračić i Borna Abramović osvojili su zlatne medalje u turniru u atletici i osigurali svoje mjesto na državnoj završnici. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja, gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici državnih turnira sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Osim sportskog dijela natjecanja, djecu i građane dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca-Cola Cup corneru, djeca su sudjelovala i u izboru za najboljeg sportaša Hrvatske, a brojne zanimljivosti nudili su HPB i Hrvatska pošta korneri.

Fotogaleriju s današnje Turneje radosti pronađite na Facebook stranici Plazma Sportskih igara mladih. 

 

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuje da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Prošle su godine Plazma Sportske igre mladih srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini, Igre su organizirale sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupile više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetili što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku “Plazma Sportske igre mladih” i instagramu: @igremladih_hr.