Spektakularna završnica Turneje radosti u Prelogu

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih završila je u petak u Prelogu na SRC Mladosti. Veliko sportsko događanje okupilo je školarce iz Preloga i Međimurske županije, a završilo je velikim koncertom Miroslava Škore.

Spektakularna završnica Turneje radosti u Prelogu

Sub, 18. Svibanj 2019.


Svečani program započeo je paljenjem plamen Igara koji su zapalili Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Otvaranje Turneje podržali su Mato Kljajić, predsjednik nogometnog saveza Međimurske županije, Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga Preloga, Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća i Željko Sokač, predsjednik NK Mladost Prelog.

Plamen Turneje radosti u pratnj Viktora, maskote Igara i malih sportaša donijeli su Lucija Hozjak i Lino Plevnjak, osvajači medalja na Međunarodnoj završnici u Splitu prošle godine.

Gospodin Kolarek je tom prilikom istaknuo: ''Grad Prelog je dugogodišnji domaćin Plazma Sportskih igara mladih i zahvaljujemo Igrama što nam omogućavaju da sportski duh ove manifestacije dođe i u naš grad. Grad Prelog je grad Sporta 2019. godine i želimo svim malim pobjednicima da ponosno predstavljaju naš grad na državnim završnicama''.  

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Preloga koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Limači i Matematičari plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Helena Novak, Ena Madić, Luka Čonkaš i Jana Blažeka i Dorijan Čavlek. Na nogometnim terenima, najbolji malonogometaši međimurske županije natjecali su se na županijskom finalu Coca- Cola Cup i borili se za plasman na državnu završnicu. Put u Split osigurale su se ekipe Fantomi i Kumovi. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici policijske uprave Međimurske- policijske postaje Prelog  su spremno pokazali čime se  bave i educirali o ponašanju u prometu. Sportski dan u Prelogu podržali su mnogobrojni lokalni mediji na čelu s Radio 1 i radiom Studio M. U Coca- Cola Shake and Take korneru degustirali su se novi okusi Colinih proizvoda te zabavljalo uz sportske igre , u HPB korneru Hrvatko i Crna Luce navijali su za male sportaše, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni. Bogati zabavni program završio je velikim koncertom Miroslava Škore, poklonom Grada Preloga svim građanima i gostima grada.