Veliki edukativno-sportski event ''Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet'' održan u Zagrebu

Osnovne škola Pavleka Miškine i Kajzerica ugostile su veliki sportsko-edukativni event

Veliki edukativno-sportski event ''Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet'' održan u Zagrebu

Pet, 01. Travanj 2022.


Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu  velikom kampanjom o važnosti zaštite okoliša. Djeca i mladi s područja Zagreba sudjelovala su, u četvrtak, u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu.

Za najmlađe sudionike navijali su Tanja Ališić viša stručna savjetnica iz Gradskog ureda za obrazovanje Sport i mlade, te Vesna Vrbanović Jančić, i Mario Bošković, ravnatelji škola domaćina.

''U 26. sezoni Igara planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga'' izjavio je Tihomir Gudić, izvršni direktor Igara.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su ekipa Dinamo: Alek Pavičić, Tessa Fundić,Luka Bilić, Vita Predović i ekipa Lavovi: Fran Petar Boras, Ivan Mikulić, Lana Čuljak i Brigita Bušić.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.