Veliki sportski dan u Križevcima

Osnovnoškolci iz Križevaca i svih područnih škola i njihovi mali gosti iz Svetog Ivana Žabnog natjecali su se u atletici

Veliki sportski dan u Križevcima

Sri, 17. Travanj 2019.


Osnovnoškolci preplavili su Križevce na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih. Program je započeo u 15.30 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Sandro Novosel,  Pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam i Ivica Katavić, zamjenik predsjednika Zajednice sportskih udruga Križevaca i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Gospodin Novosel istaknuo je važnost provođenja ovakvih aktivnosti za djecu i mlade:''Današnje utrke uvod su u obilježavanje dana Grada koji nam se bliži, a svi u Gradu radimo na aktivnostima i programima usmjerenima prema djeci i mladima''.

Zajedničkim paljenjem plamena koji  je s malim sportašima Križevaca donio Viktor, maskota Igara,  otvorena je još jedna Turneja u Križevcima.U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači.U napetim utrkama u dvije kategorije za dječake i djevojčice pobijedili su Petar Kuzmić, Pavo Jurić, Ana Maksić i Klara Rađa.Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Coca- Cola kutak bio je orijentiran na nogometnu tematiku i mnogobrojne aktivacije i pun okrijepe za sve uz izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB  i Hrvatska pošta korneri.