Veliki sportski dan u Sv. Ivanu Žabnom

Turniri u šahu i Coca-Cola Cup u malom nogometu održali su se u petak u osnovnoj školi Grigor Vitez

Veliki sportski dan u Sv. Ivanu Žabnom

Pet, 21. Veljača 2020.


Sportska dvorana u osnovnoj školi Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabnom danas je bila gotovo premala za sve ljubitelje šaha i malog nogometa i njihove navijače koji su se okupili na prvim ovogodišnjim kvalifikacijskom turnirima u Koprivničko-križevačkoj županiji. Okupljene učenike pozdravili su gospodin Tomislav Hanžeković, ravnatelj osnovne škole, Manuel Marković, zamjenik načelnika općine Sv. Ivan Žabno i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. ''Sretni smo što smo po po drugi put ugostili  Plazma Sportske igre mladih u našoj školi koja je danas pokazala da je općina Sv. Ivan Žabno puna sportskih potencijala. Osim šaha i nogometa naši učenici natjecat će se i u graničaru i atletici na Turneji radosti u Križevcima 6. ožujka''  istaknuo je ravnatelj Hanžeković. Ponos na svoje male sportaše nije skrivao niti zamjenik načelnika:'' Općina Sv. Ivan Žabno puno ulaže u programe namijenjene djeci i sportu i veselimo se nadolazećoj suradnji. Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu nam je jedan od fokusa, u tijeku su radovi na novom vrtiću , a krajem godine trebali bi početi i radovi na novoj športskoj dvorani u vrijednosti 15 milijuna kuna i čiji se završetak očekuje za 2 godine''.

Turnir u šahu iznjuedrio je mnogobrojne napete dvoboje. U dvije kategorije za djevojčice i dječake (do 11 i 15 godina starosti) prva mjesta osvojili su: Lana Car, Katarina Katunar, Borna Vranešić i Kristijan Haijanec. Svi pobjednici plasirali su se na županijski turnir Plazma Sportskih igara mladih.

Uslijedile su napete nogometne utakmice Coca- Cola Cupa za djevojke i dječake, a pobjedničke ekipe plasirala su se na županijsku završnicu Koprivničko-križevačke županije.

Fotografije možete pogledati OVDJE