Veselimo se 25. sezoni sezoni Plazma Sportskih igara mladih

Veselimo se 25. sezoni sezoni Plazma Sportskih igara mladih

Čet, 17. Prosinac 2020.


Još jedna uspješna sezona Plazma Sportskih igara mladih je iza nas. U posebno izazovnoj godini najviše nas veseli šso smo uspjeli  održati sva obećanja prema našim malim sudionicima i održati natjecanja u svim sportskim disciplinama.

Sve sportske discipline u sustavu Igara bilježe porast u prijavama, a svi su sportovi koncipirani na način da i djeca koja ne treniraju određeni sport mogu sudjelovati i isprobati određeni sport. Mnogobrojni natjecatelji već godinama sudjeluju na Igrama i već u siječnju izvrše prijavu za novu sezonu. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu. HEP turnir u rukometu je svake godine iznimno jak turnir, dok Kinder turnir u košarci okuplja najbolje mlade košarkaše i košarkašice Hrvatske. Neki natjecatelji u Hrvatska pošta cup u tenisu čak svoj raspored turnira prilagođavaju državnoj završnici jer je ona najbolji primjer vrhunskih sportskih uvjeta, te odmora i zabave za djecu.

Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina, više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu  te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 180.000 djece i mladih.

Veselimo se 25. sezoni Plazma Sportskih igara mladih koja nam dolazi u kojoj ćemo pripremiti mnogobrojna iznenađenja i širiti duh zajedništva i sporta kao i do sad.