Vinkovci tradicionalno odličan domaćin Plazma Sportskih igara mladih

Vinkovci tradicionalno odličan domaćin Plazma Sportskih igara mladih

Uto, 15. Ožujak 2022.


Osnovna škola A. G. Matoša ugostila je u utorak veliki sportsko-edukativni event

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Vukovarsko-srijemskoj županiji u Vinkovcima. Djeca i mladi s područja Vinkovaca sudjelovala su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu.

Svoje mlade sugrađane pozdravili su i bodrili Josip Romić, zamjenik gradonačenika i Vedran Kurtušić, predstavnik Upravnog odjela za sport i mlade Vukovarsko-srijemske županije.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.

''Sretni smo što smo upravo u Vinkovcima započeli našu Vukovarsko-srijemsku sezonu u kojoj planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga'' izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su: Ena Šmuc, Lana Apić, Teo Ivančević i Matko Jerkić.