Zapalili smo plamen Turneje radosti u Zagrebu

Nakon 12 gradova u kojima smo održali ovogodišnju Turneju radosti, na red je stigao i Zagreb. Trg bana Jelačića bio je pun dobre energije, zabave sporta i edukacije.

Zapalili smo plamen Turneje radosti u Zagrebu

Čet, 03. Svibanj 2018.


Trga bana Jelačića preplavili su osnovnoškolci iz Zagreba spremni za natjecanja u graničaru i atletici kao i njihovi mali i veliki navijači. Program je započeo pozdravima i zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapali Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih i naš proslavljeni nogometaš Dario Srna koji je baklju donio u pratnji malih sportaša.

Gospodin Božinović je istaknuo:''Presretan sam što je toliko djece danas na glavnom zagrebačkom trgu jer oni su razlog zbog kojeg smo se okupili. Ono što je dobro i plemenito je osigurati djeci sport, ali i sigurnost. Mi smo zajedno s Plazma Sportskim igrama mladih spojili te dvije inicijative, jedna je edukativni program Ministarstva unutarnjih poslova, a druga Plazma Sportske igre mladih i kroz zabavu i sport smo došli u poziciju da pred puno djece govorimo o tome''.

Dario Srna, dugogodišnji ambasador i podržavatelj igara družio se s djecom i spremno pozirao za selfie, a kao zahvalu za dugogodišnju podršku primio je i počasnu plaketu Plazma Sportskih igara mladih.

Zdravko Marić istaknuo je dugogodišnje prijateljstvo Plazma Sportskih igara mladih i Daria Srne i dodao: '' Zahvaljujem se gospodinu Božinoviću koji je i prije nego je postao ministar imao sluha za Igre i prepoznao njihov potencijal. Moram zahvalili i Vladi RH na podršci na čelu s premijerom g. Plenkovićem, ali i svim sponzorima i partnerima jer nam omogućavaju da sve aktivnosti uvijek budu besplatne za svu djecu''.

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je 1500 osnovnoškolaca s područja Zagreba koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Osnovnoškolci i građani mogli su naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore. Vatrogasci su dijelili  svoja iskustva i znanje te upoznala djecu i mlade sa svojom opremom, a pripadnici Crvenog križa organizirali su edukativne radionice.

Plazma promotori osigurali su fine kekse kao predah između natjecanja i aktivnosti. Coca- Cola kutak bio je pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode smo prikupljati za recikliranje. Hrvatska pošta je nas vom štandu propagirala posebne ponude i pogodnosti.

Turneja nastavlja svoj put, već sutra se veselimo Daruvaru i novim uzbuđenjima!