O Sportskim igrama mladih

O Sportskim igrama mladih

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Coca - Cola Cup, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis,  odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Prijave za djecu u svim sportovima su u besplatne, a kvalifikacijski turniri se od siječnja razigravaju u svim županijama Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih već 24 godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti u kojima je do sad sudjelovalo 1.700,000 sudionika. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. .

U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili 202.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije koji su kroz sustav Igara osjetili što su to sport, druženje i zabava.

Cilj Sportskih igara je je da kroz druženje i šport promiču zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje. Sam koncept koji je koncipiran na igri, natjecanje/kompeticiju stavlja u drugi plan. Igre predstavljaju alternativu stilovima života i vrijednostima koji se nude i koji okružju djecu i mlade (sjedilačkom načinu života, premalom interesu djece i mladih za bavljenjem tjelesnom aktivnošću te pretjerana upotreba modernih tehnologija - mobiteli i računala). Kao odgovor na detektirane probleme važnim smatramo potrebu za edukacijom o važnosti sporta i sportskog načina života od najranije školske dobi te pomoć roditeljima koji su zbog ubrzanog tempa života onemogućeni da se na adekvatan način posvete promoviranju zdravih stilova života među djecom i mladima.

Medijska popraćenost Igara svrstava ih u jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te na taj način Igre promiču svoje vrijednosti u društvenoj zajednici (emisije Igara na nacionalnoj TV, prilozi na nacionalnim i lokanim TV stanicama, radio stanicama, web portali te u tisku).

 

 

Financijski izvještaj udruge za 2018. godinu nalazi se na linku