Riječ predsjednika Igara

Riječ predsjednika Igara

Sportske igre mladih predstavljaju događaj koji u živote djece i mladih unosi poticajnu energiju. Pomažemo u stvaranju odgovornih članova našega društva koji će graditi svoju budućnost na temelju pozitivnih sportskih vrijednosti. Sportske su igre mladih prihvatile ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda te ih se obvezuju aktivno promicati.

Shvaćamo da društveni i gospodarski razvoj ovisi o održivom upravljanju prirodnim resursima našeg planeta, priznajemo prirodnu i kulturnu raznolikost svijeta i prepoznajemo da su sve kulture i civilizacije ključni čimbenici održivog razvoja. Da bi ciljevi bili postignuti, svatko treba ispuniti svoj dio obveza: vlade, privatni sektor, civilno društvo i svatko od nas. Sportske igre mladih kroz sport, druženje i edukaciju kod djece i mladih potiču izgradnju zdravih životnih navika i odgovornosti prema sebi i društvu.

Povezivanje sa Sportskim igrama mladih našim partnerima donosi višestruke koristi. Povezujemo sve svoje dionike i uključujemo ih u pozitivnu sliku i ugled koji gradimo kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Stoga ne čudi što su nam podršku dale brojne međunarodne organizacije, institucije i uvaženi pojedinci.

U više od dva desetljeća postojanja povezali smo 1.500,000 djece i mladih te smo izvršili utjecaj na brojne generacije. I u budućnosti se obvezujemo kroz sport, edukaciju i snažne medijske aktivnosti graditi odgovorne pojedince koji su temelj našeg društva.

 

 

Srdačan sportski pozdrav!

Predsjednik Organizacijskog odbora 

Zdravko Marić