Darijo Srna i Nemanja Vidić novi ambasadori Sportskih igara mladih

Darijo Srna i Nemanja Vidić novi ambasadori Sportskih igara mladih

Pet, 25. Kolovoz 2023.


Coca-Cola All-star day u Splitu okupio je brojne nogometne legende, sportske zvijezde, uzvanike iz političkog i gospodarskog života koji su zajedno s djecom u gradu pod Marjanom sudjelovali u promociji sporta i sportskih vrijednosti. 

Program je započeo svečanom ceremonijom proglašenja ambasadora Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskom domu, a Darijo Srna i Nemanja Vidić pridružili su se velikoj SIM obitelji. Nasser Al-Khelaifi i Aleksaner Čeferin ambasadori Igara dodijeli su im plakete, a ceremonija proglašenje okupila je mnogobrojne svjetske sportske zvijezde i dužnosnike, dugogodišnje partnere i prijatelje Igara. Zlatko Vujević dodijelio je i posebno priznanje  Aleksanderu Čeferinu za ambasadora 2023. godine.

„Ova titula mi znači dosta jer to radimo zbog djece. Igre mladih rade fantastičnu stvar za nove generacije, educiraju ih koliko je važan sport za pojedinca i zajednicu jer promovira vrijednosti koje su važne za svih. Bitno je da se djeca bave sportom, da se druže i dijele svoja iskustva s djecom iz regije, a to je pobjeda Sportskih igara mladih jer su im to i omogućile. Mislim da je danas problem u svijetu vrijednosti i mi moramo biti ti koji će djeci pomoći da budu bolja nego što su naše greneracije.“ rekao je Namanje Vidić nakon proglašenja.

Darijo Srna već je 24 godina uz Igre, a od sada i kao ambasador: „Prelijepo je vidjeti djecu iz raznih dijelova Europe da se natječu, druže i razvijaju nova prijateljstva, to je cilj Igara. A ja ću se potruditi da od sada budem još bolji ambasador i da Igre proširimo po cijeloj Europi.“