Đurđevac sjajan domaćin Zero Waste kampanje

Đurđevac sjajan domaćin Zero Waste kampanje

Sri, 06. Travanj 2022.


Osnovna škola Đurđevac ugostila je u srijedu veliki sportsko-edukativni event

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Koprivničko-križevačkoj županiji u Đurđevcu. Djeca i mladi s područja Đurđevca sudjelovala su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu. Na događanju su sudjelovala i djeca iz Ukrajine koja pohađaju 6. i 8. razrede u osnovnoj školi Đurđevac.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.

''Sretni smo što smo ove godine opet u Đurđevcu u sezoni u kojoj planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga'' izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su ekipa 6B: Ana Lenardić, Malia Milodanović, Jurica Županić i Roman Balog, 7B: Lea Gregurec, Lucija Petrović, Matija Plazek, Marko Posavec.

Diplome je zaslužila i ekipa iz Ukrajine koja se također natjecala 6d: Oleksandr Osipov, Valentin Volodimirovich Palichuk, Andriy Serhiyovich Savenok, Miron Vlasenko i kod starijih 8. razredi: Kyrylo Herasimov, Serheiev Ivon, Nodia Yurkiv, Arina Herasimova.

Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste - Budi dio Igre - Čuvajmo naš planet.