Telemach Dan sporta u Prelogu uz spektakularan vatromet i Crvenu Jabuku

Telemach Dan sporta u Prelogu uz spektakularan vatromet i Crvenu Jabuku

Pet, 20. Svibanj 2022.


Sportski park Mladost je jučer bio poprište cjelodnevnog sportskog druženja, nakon čega je uslijedio koncert Crvene Jabuke, poklon grada Preloga svim građanima.

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta započeo je nastupom grupe iz dječjeg vrtića Vesela loptica sa svojom eko himnom ‘’ Čuvari planete’’.

Plamena Igara donijeli su mladi sportaši iz Preloga predvođeni Viktorom, maskotom Plazma Sportskih igara mladih i Androm Sokač, mladim hrvatskim nogometnim reprezentativcem.

Za najmlađe sugrađane zdušno su navijali Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga Preloga, Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća, Željko Sokač, predsjednik NK Mladost Komet i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 600 osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je Vatreni Zmajčeki, a  u 2011. i mlađi Priločanci dok su najbrži trkači: Gabrijel Madić, Eva Jurinec, Franka Vičanović, Lovro Bermanec i Pavla Posavec koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Svečana dodjela održana je u večernjem terminu nastupom Puhačkog orkestra Grada Preloga i mažoretkinja općine Donji Kraljevec. Najboljim malim sportašima medalje su dodijelili gradonačelnik Kolarek i g. Naranđa.

Mladi sportaši iz Preloga svake godine ostvaruju odlične rezultate na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu, tako da je gradonačelnik u svom pozdravu i ove godine ekipi koja osvoji zlato u Splitu, obećao pametnu ploču za njihovu školu.

Dodjela je završila spektakularnim vatrometom nakon čega su na pozornicu izašli pripadnici Crvene Jabuke. Plejadom svojih bezvremenskih hitova, Žera i njegov bend rasplesali su sve okupljene generacije i uz 2 izlaska na bis, svirali sve do ponoći. Nakon koncerta nastavili su još druženje s fanovima.