Mali vinkovački sportaši ostvarili plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta

Plazma Sportske igre mladih i grad Vinkovci ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u srijedu, 21. travnja na stadionu NK Cibalia.

Mali vinkovački sportaši ostvarili plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta

Sri, 21. Travanj 2021.


Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Vinkovaca koji su se natjecali u graničaru i atletici i borili za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja.  Mali vinkovački amaterski sportaši imat će priliku u Splitu družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

Telemach Dan sporta otvorio je Gabrijel Šokičić zamjenik gradonačelnik u pratnji gradskih dužnosnika. Plamen Igara u pratnji maskote donio je Nikola Ćaleta iz plivačkog kluba Orion.

Manifestacija je okupila 200injak malih sportaša i organizirana je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Put u Split izborile su ekipe Smajlići iz osnovne škole Vladimir Nazor i Leptirići iz osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Najbrži trkači Vinkovaca su Jana Pajvančić,  Luka Barbarić, Katarina Dumbovečak i Lovro Milanović.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.