Rugvica ugostila Telemach Dan sporta

Nogometno igralište osnovne škole Rugvica bilo je u srijedu poprište sportsko-edukativne manifestacije Plazma Sportskih igara mladih

Rugvica ugostila Telemach Dan sporta

Sri, 31. Ožujak 2021.


Sve male natjecatelje podržali su i pokrovitelji Igara Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Tihana Butorac, voditeljica odnosa s javnošću Plazma Sportskih igara mladih, Mato Čičak načelnik Općine Rugvica i Robert Munđer, ravnatelj Osnovne škole Rugvica.

Nakon uvodne ceremonije i paljenja plamena Igara, dječja energija preplavila je Rugvicu.

 

‘’Telemach Dan sporta ćemo ove godine organizirati u više od 25 gradova diljem Hrvatske. Plazma Sportske igre mladih propagiraju sport i sportski način života i svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju.’’ – istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

 

Sportsko-edukativno druženje uključilo je natjecanja u graničaru i atletici. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja, gdje će djeca imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

 

Otvorene su prijave i za ostale sportske discipline- prijave su moguće na web stranici www.igremladih.hr za HEP rukometni turnir, Kinder sport turnir u uličnoj košarci, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, turnir u odbojci na pijesku, odbojci, šahu i  stolnom tenisu