Split domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih

HŽ putnički prijevoz službeni je prijevoznik svih sudionika u Split.

Split domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih

Ned, 24. Srpanj 2022.


Nakon kvalifikacijskih, te regionalnih i županijskih turnira održanih u svih 10 sportskih disciplina, Split je domaćin još jedne državne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Najbolji mladi amaterski sportaši će od 25. srpnja do 13. kolovoza borit se za titulu državnih prvaka u svojim sportskim disciplinama, te  za plasman na Međunarodno finale koje će se održati u kolovozu u Splitu. Djeca iz cijele Hrvatske imaju mogućnost druženja s vršnjacima, natjecanja u sportskim disciplinama i uživanja u na moru u potpunosti besplatno uz prijevoz vlakovima HŽ putničkog prijevoza.

U Igrama mogu sudjelovati svi, a uz draž natjecanja najvažnije je da djeca i mladi osjete zajedništvo, fair play i druženje izvan terena. Sport je najbolji način za povezivanje svih generacija, rušenje barijera i promicanje vrijednosti za koje se Plazma Sportske igre mladih zalažu.

Tommy turnir u malom nogometu.

Tommy turnir u malom nogometu okuplja najbolje mlade nogometaše i nogometašice u kategoriji 2011. godište i mlađi. Finala će se odigravati 28. srpnja na igralištu FESB-a.

Coca- Cola Cup

Coca- Cola Cup  najveći je malonogometni turnir u Europi , a ove godine u Hrvatskoj organizirano je više od 140 turnira. Velika finala na rasporedu su 29.7. na igralištu FESB-a s početkom u 17.30 sati uz izravan prijenos na SK televiziji. Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste - Budi dio Igre - Čuvajmo naš planet.

U sklopu kampanje organizirana su 22 samostalna eventa u svim županijama Hrvatske na kojima su sudjelovala djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, učitelji, nastavnici i građani.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavljaju i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA i ambasadorom Igara.

Telemach Dan sporta

Telemach Dan sporta ove godine održan u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu. Pobjedničke ekipe će uz plasman na međunarodnu završnicu dobiti i vrijedne nagrade sponzora: Ipade i pametne satove.

Uz promicanje sporta i sportskog načina života, Igre provode i mnogobrojne edukativne programe. Zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova, koje je dugogodišnji partner Plazma Sportskih igara mladih, provode edukativne programe nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

HEP turnir u rukometu je svake godine iznimno jak turnir, a na Gripama će okupiti rukometašice i rukometaše iz cijele Hrvatske.  Kinder turnir u košarci pretvaraju gradove domaćine u centar amaterske košarke u Hrvatskoj, a ovogodišnje finale igrat će se na terenima Kampusa.

Neki natjecatelji u Hrvatska pošta cup u tenisu čak svoj raspored turnira prilagođavaju državnoj završnici jer je ona najbolji primjer vrhunskih sportskih uvjeta, te odmora i zabave za djecu. Turnir će se razigravati na teniskim terenima Dalmacija cementa u Solinu.

Nakon državne završnice slijede međunarodna finala koja su na rasporedu 16.-20. kolovoza. Državni prvaci iz BiH, Srbije i Hrvatske okupit će se u Splitu kako bi zajednički završili još jednu sezonu Igara.

26. sezona Plazma Sportskih igara mladih svečano će se zatvoriti u petak, 19. kolovoza velikim događanjem na Rivi u večernjim satima.

Iznimna energija i rad uloženi u rad Igara Igre najbolje će se osjetit ovih dana u Splitu na festivalu sporta i promociji sportskog načina života kroz igru i zabavu, jedinstveni koncept ove manifestacije koja će uskoro završiti još jednu rekordnu sezonu.