Već tradicionalno Rugvica izvrstan domaćin Telemach Dana sporta

Već tradicionalno Rugvica izvrstan domaćin Telemach Dana sporta

Pet, 17. Ožujak 2023.


Sportsko-edukativni dan u općini Rugvica Telemach Dan sporta bio je ispunjen napetim natjecanjima uz podršku punih tribina. Mladi sportaši u dvorani Osnovne škole Rugvica natjecali su se u graničaru i atletici te borili za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se ove godine održati sredinom srpnja u Rijeci.  

Mlade sugrađane podržao je načelnik općine Mato Čićak, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i oprazovanje općine Rugvica Ivica Radanović, ravnatelj škole Robert Munđer i Matea Kekez ispred Plazma Sportskih igara mladih.  

Mato Čićak načelnik općine Rugvica obratio se prisutnima:„Drago nam je što smo dio Plazma Sportskih igara mladih. Ova priča u koju smo s vama krenili prije dosta godina je zaista divna, i jako puno znači za promicanje sporta. Smatram da nema ovakvog sveobuhvatnog natjecanja  u Hrvatskoj poput ovoga koji promovira sport i zato u gradovima, općinama i županijama moramo svi poticati ovu priču.“

“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije - uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” Izjavila je Ana Miličević.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Dominikom Kolarom, županijskim prvakom u hrvanju.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Munje u kategoriji 2014. godište i mlađi, a u kategoriji 2012. godište i mlađi ekipa Tigrići. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Helena Gašparović i Damjan Jagatić, a u kategoriji 2014. godište i mlađi te Helena Golubić i Toma Dubud koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata.